dvd + telewizor na tylnią kanapę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mis
    Classic
    • 2005
    • 25

--------------------------------------------------------------------------------

dzisiaj juz prawie nie chodzi i starsznie smierdzi (ledwo do 2000obr/min dochodzi)
    wiec musze szukac machanika u mnie w brzegu bo do wrocka boje sie ze moze sie cos bardziej popsuc (np turbina albo inne czesci ukladu wydechowego)

jak wyjasnie przyczyne to napisze
    narazie dziekuje za podpowiedzi

problemow ciag dalszy
    bylem u mechanikow, odpieli mi tylny tlumik i zaczely wylatywac jakies pylki (podobno z katalizatora)
    wiec kazal mi wybebeszyc kata
    zrobili to wyzucili cala zawartosc i nadal na odpietym tylnym tlumiku
    bardzo ciezko zapala (okolo 10sec) i jak juz zapali troche poprzerywa potm pracuje w miare stabilnie ale spalanie jest ok 1l/h
    nie przyspiesza (dociagnac do 2000obr/min to wyczyn)
    no i zachowuje sie tak samo na rozgrzanym silniku (ok 90stC)

Pomozcie co to moze byc czy w ukladzie wydechowym cos moze jeszcze zatykac???
    moze cos z rozrzadem nie tak choc przez 40kkm chodzil jak igielka)

czekam na rady
    pzdr
    Etykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
  • michu
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2004
    • 235

kombinuję taki zestaw do naszego rodzinowozu. Miał ktoś może do czynienia z takim sprzętem:

i

chodzi mi o zestaw do 2kzł z jakiś sensownych klocków, może ktoś ma coś takiego lub widział w akcji. Jażeli Macie coś sprawdzonego to napiszcie bo zielonego pojęcia nie mam co kupić.

Czy żeby zamontować ten telewizor nalży wyciąć podsufitkę czy tylko otwory na kable i śrubki ??
    - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• stysiek
      Rider
      • 2007
      • 537

a to nie lepiej kupić jakiś przenośny odtwarzać dvd???

Komentarz

• michu
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2004
        • 235

nie, ma być na stałe w furce, tylko na dłuższe trasy.
        - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

michu, podsufitowy w octavii jest porażką niestety tego typu monitor montuje sie w dłuższych autach szkoda wzroku lepiej kupić dwa w zagłówki mniejsze wsadzić niż aby waliło dzieciom po oczach

Komentarz

• michu
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2004
            • 235

zamontowane to bedzie w avensisie kombi, octa jest moim sportowo-służbowym autem.

wydawało mi się że jeden większy bezie zdrowszy niż dwa z małej odległości.

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

michu, za 2500zł kupisz ory navi z telewizją dvd mp3 cd itd wraz z montażem
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Zamieszczone przez koja86
                michu, za 2500zł kupisz ory navi z telewizją dvd mp3 cd itd wraz z montażem
                Do toyoty? I zamontuja go tak by dzieci z tyłu mogły oglądac?
                pzdr
                Adam

Komentarz

• ryhO
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1302

heheh przez lornetki chyba

Komentarz

• michu
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 235

proszę się skupić. Prosiłem o opinie, polecenie sprawdzonego sprzętu lub wypowiedzi wnoszące coś sensownego do tematu. :hammer

Komentarz

michu, monitorek jak każdy inny
                      ale jak masz wzamczniacz i dobre radio to załaduj konsole PS2 i po sprawie

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

michu koniecznie daj dwa monitory ( najlepiej w zagłówki ).

1. Jeden monitor musiałby być bardzo z tyłu bo inaczej widok zasłaniają siedzenia/zagłówki.
                        2. Punkt pierwszy implikuje to, że dzieciaki oglądają TV siedząc bokiem, albo ze skręconą i zadartą głową - co jest bardzo męczące i po 30 minutach będziesz miał "Tata boli mnie głowa", "Tata niedobrze mi " itp.
                        3. Według mnie bardzo ważne a często pomijane/zapominane. Monitor sufitowy musi być bardzo solidnie zamocowany ( co wcale nie jest takie proste jeśli producent samochodu nie przewidział tego w projekcie ( np. odpowiednie mocowanie w belce wzmacniającej dach ). W razie wypadku, a nawet stłuczki taki "fruwający" monitor może narobić niezłych szkód, szczególnie że w samochodzie jadą dzieci!!! Solidna firma zrobi to porządnie, ale widziałem już taki monitor przyklejony do dachu na silikon!!!
                        4. Dwa mniejsze monitory 7-8 cali nie będą dużo droższe od jednego większego, montaż w zagłówkach jest dużo łatwiejszy i bezpieczniejszy - zrobi to dobrze prawie każdy zakład CAR AUDIO.
                        5. Dodatkową zaletą, którą docenisz pewnie już niedługo (dwójka dzieci w różnym wieku) jest to, że mając dwa monitory na każdym z nich możesz wyświetlać co innego ( co wcale nie jest skomplikowene ).

Co do sprzętu to już twój wybór w sumie jednostka centralna z DVD/DivX ( zapytaj czy czyta polskie znaki) jest najlepszym rozwiązaniem, ale tak jak napisałem wcześniej, poproś, aby gdzieś w miarę pod ręką ( np. w schowku ) zamontowali Ci dzielnik sygnału A/V, tak abyś mógł ewentualnie rozpiąć oba monitory i podłączyć do nich oddzielne źródła ( nawet zewnętrzne ).
                        Osobiście mam na pokładzie jednego trzylatka i w dłuższych trasach używam 10" TV LCD montowanego od góry poprzeczką do prętów zagłówka a od dołu specjalnym pasem/rzepem do oparcia siedzenia. Siedzenie jest przesunięte na maksa do przodu ( mały i żona jadą z tyłu ) więc monitor znajduje się w odpowiedniej odległości od oczu dziecka. Jako źródło sygnału używam takiego HDD Player-a jest mały, poręczny i można na nim upchać ( dysk 120 GB ) kupę różnych filmów piosenek teledysków itp; może też służyć jako zwykły zewnętrzny dysk twardy USB. Jedyna jego wada to, że nie czyta polskich znaków w divX-ie ale dla dzieci i tak wszystkie filmy są dubbingowane.
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Iron
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 281

michu też się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem i skończyło się na tym, że kupiłem przenośny odtwarzacz DVD z DivX. Koszt około 500zł i córka spokojnie ogląda. Niedługo kupuje drugi aby druga osoba mogła oglądać co innego. Do tego oczywiście słuchawki Dodatkowo odtwarzacz ten nie tylko można wykorzystać w samochodzie co jest bardzo istotne, a chyba najważniejsza na Polskie warunki mogę go zabrać ze sobą i nie ma śladu, że takie coś jest w samochodzie... :szeroki_usmiech

Oczekuje:
                          Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                          Citigo Style ASG
                          Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• stysiek
                            Rider
                            • 2007
                            • 537

Iron, a jaki masz konkretnie ???

Komentarz

• Iron
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 281

Zamieszczone przez stysiek
                              Iron, a jaki masz konkretnie ???
                              THOMSON DTH624, w Saturnie jest za 499 zł.

Oczekuje:
                              Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                              Citigo Style ASG
                              Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

Pracuję...